Quinta Varzea da Pedra

Varzea da Pedran viinitila sijaitsee Bombarralin kylässä, Obidosin viinialueella, Atlantin rannikolla, n. 60 kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tomás Emídion perhe on viljellyt tilalla viiniä ja paikallisia pêra rocha -päärynöitä neljän sukupolven ajan, jo vuodesta 1910.

Modernia viiniä pitkillä perinteillä

Tomás vietti lapsuutensa tilalla ja sai tutustua myös perinteisiin työmenetelmiin, kuten vaikkapa viinirypäleiden murskaamiseen perinteisesti paljain jaloin tallomalla. Opinnot veivät hänet kuitenkin toisiin ympyröihin. Päivät täyttyivät graafikon töiden lisäksi myös koripallosta ja DJ-keikoista. 

Kuten suuri osa Portugalin tiloista, myös Varzea da Pedra myi rypäleet aiemmin paikallisille osuuskunnille. Vuodesta 2010 asti tilaa on kehitetty voimakkaasti. Palstoja on istutettu uudelleen, satomääriä on rajoitettu ja torjunta-aineiden käyttö on lopetettu. Tila siirtyy vuosi vuodelta kohti luonnonmukaisempaa viljelyä.

Vuonna 2015 Tomas palasi perhetilalle ja ottaa vastuun viininteosta. Seuraavana vuonna Quinta Varzea da Pedra pullotti ensimmäiset viinit omissa nimissään. Tomas suunnitteli etiketit isoisän rakentaman kotitalon parvekelaattojen perusteella. Viininteossa on ollut apuna myös läheisen Esperan tilan viinintekijä Rodrigo Martins.


Quinta Varzea da Pedra -valikoimamme

[woo_products_custom_tax tax_name="producers" tax_tags="Quinta Varzea da Pedra" columns="6" template="product" order="ASC"]