Espera Wines

Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins. Kummallekaan tila ei ole päätyö tai ainoa tulonlähde, joten heillä on mahdollisuus antaa jokaiselle viinille se aika ja intohimo, minkä se tarvitsee.

Hyvää kannattaa odottaa.

Rodrigo Martins on työskennellyt viinien parissa Lissabonin alueella vuodesta 2007. Hän toimii oman tilansa lisäksi viinintekijänä usealla eri tilalla ja osuuskunnassa.

Esperan omilla viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Nimi tarkoittaa suomeksi ”odota!” ja se kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin, ja viini käy kasvuympäristön luonnollisilla hiivoilla.

Viini pullotetaan, kun se on siihen valmis, mutta odotus ei pääty tähän. Esperan numeroidut pullot lasketaan maailmalle vasta sitten, kun ne ovat Anan ja Rodrigon mielestä parhaimmillaan nautittaviksi, usein vasta muutaman vuoden kypsytyksen jälkeen.

Tilan ensimmäinen sato kerättiin vuonna 2014. Kiirettä ei pidetty silloinkaan, vaan ensimmäinen viini, Castelão 2014, esiteltiin syksyllä 2018. Portugalin tärkein viinilehti, Revista de Vinhos, antoi sille 18 pistettä 20:stä. Odotus kannatti.

Espera keskittyy paikallisiin lajikkeisiin, kuten castelão, touriga nacional, fernão pires, arinto ja bical. Lisäksi tila tekee paikallista erikoisuutta, Palhetoa, joka on keskiajalta peräisin oleva punaisten ja valkoisten lajikkeiden sekoitus.


Espera Wines -valikoimamme

[woo_products_custom_tax tax_name="producers" tax_tags="Espera Wines" columns="6" template="product" order="ASC"]