Josep Foraster

Finca Mas Forasterin tila sijaitsee Conca de Barberàn viinialueella Kataloniassa, Prioratin ja Montsantin naapurissa. Tila keskittyy luonnonmukaiseen viljelyyn, paikallisiin lajikkeisiin ja tinkimättömään laatuun.

Trepat, luonnollisesti

Forasterin tilalla on viljelty viiniä jo ainakin vuodesta 1828 saakka. Tila keskittyi kuitenkin pitkään muuhun maatalouteen, ja myi kasvattamansa rypäleet paikallisille osuuskunnille. 1990-luvun puolivälissä nuori Josep Foraster Civit päätti lopulta ryhtyä viinintekoon ja perusti tilalle oman, nimeään kantavan viinimerkin.

Samoihin aikoihin Josep kuitenkin sairastui parantumattomaan syöpään; Josep ehti korjata vain ensimmäisen oman sadon ja valmistaa ensimmäiset viinit. Josepin kuoleman jälkeen vuonna 1999 hänen siskonsa Julieta otti tilan hoitaakseen. Viininvalmistuksesta alkoi pian vastata Julietan silloin parikymppinen poika Ricard.

Ricardin aikana tila on keskittynyt paikallisiin rypälelajikkeisiin, kuten trepat ja macabeo. Ricardin filosofian ytimessä ovat luonnonmukaisuus ja laatu. Forasterin tilan palstat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja luomusertifioituja, lukuun ottamatta paria uutta palstaa, joissa sertifionti on vielä kesken. Ricard valmistaa viiniä vain tilan omista rypäleistä.

Myös viinin valmistus on mahdollisimman luonnollista ja rypälettä kunnioittavaa. Kun huolella viljellyistä rypäleistä valmistetaan viiniä puuttumatta juuri prosessiin, niin lopputuloksessa maistuu viinin kasvuympäristö, se kuuluisa terroir. 


Josep Foraster -valikoimamme

[woo_products_custom_tax tax_name="producers" tax_tags="Josep Foraster" columns="6" template="product" order="ASC"]