Casa de Mouraz

Casa de Mourazin viinitila sijaitsee Dãon viinialueella Portugalissa. Tila on yksi luomu- ja biodynaamisen tuotannon edelläkävijöistä Portugalissa. Kaikki tuotanto on pienimuotoista ja pieteetillä tehtyä käsityötä.

Viiniä ja taidetta valtavirran laidoilta

António Lopes Ribeiro syntyi vuonna 1970 Mourazin kylässä pienen viinitilan yläkertaan. Antónion äiti oli perinyt tilan isoisältään, isä oli rakentanut talon omilta mailta louhituista kivistä. Perintönä siirtyi myös kunnioitus ympäröivää luontoa ja sen monimuotoisuutta kohtaan.

Opinnot veivät Antónion 90-luvulla boheemiin Lissaboniin. António työskenteli taidelehdissä ja vaihtoehtokulttuurin parissa. Lissabonissa hän tapasi myös tulevan vaimonsa Sara Dionísion, joka työskenteli tanssinopettajana ja sosiologina.

Kun Antónion isän terveydentila heikkeni, oli aika sukupolvenvaihdokselle. Päätös oli lopulta helppo, sillä António oli haaveillut omasta, ekologisesta viinimerkistä jo pitkään. Tilalla siirryttiin sertifioituun luomuviljelyyn vuonna jo 1997. Vuonna 2000 António ja Sara perustivat yhdessä Casa de Mourazin.

Tila keskittyy nykyisin biodynaamiseen viljelyyn ja paikallisiin rypälelajikkeisiin. Tärkeimpiä rypäleitä ovat Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro, Jaen, Baga ja Água-Santa punaviineillä, sekä Malvasia-Fina, Bical, Cerceal, Encruzado ja Alvarinho valkoviineille.

Luonnonmukainen viljely on Antóniolle myös esteettinen kysymys. Ekologinen viljely ja autenttinen viini on yksinkertaisesti kauniimpaa kuin teollinen.


Casa de Mouraz -valikoimamme

[woo_products_custom_tax tax_name="producers" tax_tags="Casa de Mouraz" columns="6" template="product" order="ASC"]