Bat Gara
Bat Gara on kahden ystävyksen ja kuuden hehtaarin pieni viinitila Lezamassa, Baskimaalla.
Txakolia uudesta kulmasta
Bat Garan tila sijaitsee DO Arabako Txakolinan viinialueella Baskimaalla. Tilan tarina alko kahden txakoli-tuntijan, ravintoloitsijan ja viljelijän ystävyydestä. Txakoli-viinit ovat ehkä tutumpia kesäisinä, raikkaina ja rapsakan hapokkaina terassiviineinä. Bat Garalla asia nähdään hieman toisin. Rypäleet saavat kypsyä rauhassa mehukkaiksi parhailla palstoille, viinejä kypsytetään pidempään ja sekaan lisätään myös ripaus rieslingiä.
Kuuden hehtaarin viinitarhat ovat 350 metrin korkeudessa, Gorbeia-vuoren alarinteillä. Atlantin tuulten viileys ja vuoriston suoja auttavat rypäleitä kypsymään poikkeuksellisen mehukkaiksi, kuitenkin txakolille tyypillisen hapokkuuden säilyttäen. Pääasiallinen rypälelajike on paikallinen hondarrabi zuri zerratia, mutta tilalla viljellään myös hieman rieslingiä.
Näin syntyy huippuluokan gastronominen txakoli. Tilan viinejä on tarjolla myös Martin Berasateguin kolmen tähden Michelin-ravintolassa San Sebastianissa.
Somos dos y somos uno, dos amigos y una bodega. Somos dos y somos únicos, somos Bat Gara.