Quinta Varzea da Pedra Arinto

Pientuottajan persoonallinen valkoviini paikallisesta Arinto-rypäleestä. Gastronominen viini voimakkaidenkin makujen pariksi. Tuotanto 3376 numeroitua pulloa.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211006 Osasto: Rypälelajike:

Maku ja tuoksu

Tuoksu on raikkaan sitruksinen, hedelmäinen ja mineraalinen. Siinä on myös hieman yrttejä ja kypsytyksen tuomaa kermaisuutta. Melko voimakkaassa maussa on vihreää omenaa, karviaista ja greippiä, mutta yllättäväkin kermaisuus tuo siihen pehmeyttä. Reilu hapokkuus ja hieman suolainen mineraalisuus vie pitkään ja hieman pippuriseen jälkimakuun.

Ruokasuositukset

Erinomainen pari voimakkaammille kala- ja kasvisruoille, erityisesti äyriäisille. Myös monet vaaleat liharuoat sekä voimakkaat juustot toimivat viinin kanssa hienosti.

Tarjoilu

Viilennettynä, n. 10-12 asteisena 

Valmistus

Rypäleet on kerätty käsin, vain parhaat valikoiden. Viini on käynyt ympäristön luonnollisilla hiivoilla, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty 11 kuukauden ajan terästankeissa.

Rypäleet

Arinto, eli tarkemmin Arinto de Bucelas, on kotoisin juuri näiltä seuduilta, Lissabonin pohjoispuolelta. Rypäle tuo viiniin sitruunan ja limen raikkautta sekä suolaista mineraalisuutta.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2018
  • Tuotanto: 3376 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Elokuu 2019
  • Alkoholi: 14%
  • Hapot: 7.4 g/l
  • Sokeri: 1.5 g/l
  • Alkon tuotenumero: 908103

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Varasto loppu

Quinta Varzea da Pedra

Varzea da Pedran tila sijaitsee Bombarralin kylässä, Obidosin viinialueella, Atlantin rannikolla, n. 60 kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tomás Emídion perhe on viljellyt tilalla viiniä neljän sukupolven ajan, jo vuodesta 1910. Viininteossa on ollut apuna myös läheisen Esperan tilan viinintekijä Rodrigo Martins.