Pequenos Rebentos – Loureiro Escolha

“Paras Loureiro-rypäleestä tehty Vinho Verde vuonna 2021”, sanoo Vinho Verden oma tuottajajärjestö. Helppo uskoa.
Maku ja tuoksu
Tuoksu on sitruksinen, hedelmäinen ja kukkainen. Maku on myös sitruksinen, raikas ja tyylikäs. Viini on kuiva, mutta pieni jäännössokeri (5,2 g/l) pehmentää sitä mukavasti.
Ruokasuositukset
Hapokkuutensa ja hedelmäisyytensä ansiosta hyvin monikäyttöinen viini kesäisessä ruokapöydässä. Sopii nautittavaksi myös sellaisenaan.
Tarjoilu
Tarjoilulämpötila n. 8-10 astetta.
Valmistus
Rypäleet on kerätty käsin ja siivottu rangoistaan. Lyhyt kuorikontakti, jonka jälkeen viini on käynyt hitaasti viileässä. Kypsytys terästankeissa.
Detaljit
- Vuosikerta: 2020
- Tuotanto: 15000 pulloa
- Alkoholi: 11.5%
- Hapot: 5.2 g/l
- Sokeri: 5.2 g/l
Pequenos Rebentos
Márcio Lopes on nuori ja innovatiivinen viinintekijä Portugalista. Hän aloitti uransa Vinho Verde -mestari Anselmo Mendesin opissa, matkusti muutaman vuoden ajan viininteossa Australiassa ja palasi Portugaliin vuonna 2010 aloittaakseen ensimmäisen oman projektinsa, Pequenos Rebentosin, eli “pienet versot”.