Espera Branco

Kahden alkuperäisrypäleen täydellinen liitto. Erittäin rajattu saatavuus, tuotanto vain 1330 numeroitua pulloa.

21,00  (16.94 alv 0%)

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211010 Osasto: Avainsana tuotteelle Rypälelajike: ,

Maku ja tuoksu

Intensiivisessä, mutta raikkaassa tuoksussa on päärynää, kypsää sitruunaa, limeä ja kukkaisuutta. Maku on arintolle tyypillisesti raikas ja sitruksinen, mutta fernão piresin aromaatisuus ja pitkä kypsytys tuovat siihen syvyyttä ja hunajaista pyöreyttä. Jälkimaku on pitkä ja tyylikäs. Arinton mineraalisuus tuntuu huulilla jopa pienenä suolaisuutena.

Näin se tehtiin

Rypäleet on kerätty käsin, jonka jälkeen ne on puristettu kantoineen. Viini on käynyt luonnollisilla hiivoilla, ja kypsynyt ranskalaissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.

Ruokasuositukset

Monipuolinen viini kala- ja kasvispainotteiselle ruoalle. Hapokkuus toimii hienosti myös risottojen ja pehmeiden juustojen kanssa. Tarjoilulämpötila n. 12°C.

Rypäleet

Arinto de Bucelas on kotoisin juuri näiltä seuduilta, Lissabonin pohjoispuolelta. Rypäle tuo viiniin sitruunan ja limen raikkautta, sekä suolaista mineraalisuutta. Fernão Pires taas on Portugalin yleisin valkoinen lajike. Se tunnetaan omaperäisestä aromikkuudestaan, viineissä tuoksuu usein appelsiini ja mausteisuus. Yhdessä nämä rypäleet tasapainottavat upeasti toisiaan.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2017
  • Tuotanto: 1330 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Elokuu 2019
  • Julkaisu: Elokuu 2020
  • Alkoholi: 13.5%
  • Hapot: 8.2 g/l
  • Sokeri: 1.5 g/l
  • Alkon tuotenumero: 922566

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Espera Wines

Espera tarkoittaa odotusta. Nimi kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Esperan viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins.