Espera Rosé Touriga Nacional

Upea, gastronominen rosé, joka toimii aina kesäisistä salaateista fine dining -parituksiin. Maistuu toki myös terassilla. Tuotanto 2600 numeroitua pulloa.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211011 Osasto: Avainsana tuotteelle Rypälelajike:

Maku ja tuoksu

Elegantti tuoksu on hedelmäinen, kukkainen, sitruksinen, mineraalinen, hieman mausteinen ja jopa paahteinen. Jo siitä selviää, että kyseessä ei ole mikään pelkkä kevyt terassirosé. Maku on myös hienostunut ja raikas, vahvistaen tuoksun asettamia odotuksia. Voimakastakin makumaailmaa tasapainottaa reilu hapokkuus, joka kantaa pitkään ja tyylikkääseen jälkimakuun.

Näin se tehtiin

Touriga Nacional -rypäleet on kerätty jo aikaisin syksyllä, jotta hapokkuus ja raikkaus säilyy toivottuna. Lyhyt kuorikontakti, jonka jälkeen neljän kuukauden kypsytys terästankeissa.

Ruokasuositukset

Monipuolinen ruokaviini, aina kesäisistä salaateista fine dining -parituksiin. Maistuu toki myös terassilla. Tarjoile viilennettynä, n.10-12 asteisena.

Säilyvyys

Rosélle tyypillisesti erinomaista nuorena, mutta makuprofiili ja hapokkuus antavat odottaa suotuisia vuosia kypsytettynäkin.

Rypäleet

Touriga nacional on yksi Portugalin arvostetuimmista lajikkeista. Rypäleestä on perinteisesti tehty portviinejä, mutta nykyisin se on erittäin suosittu myös voimakkaiden, tummien ja tanniinisten punaviinien rypäleenä. Aikaisin kerättynä ja taitavasti käytettynä se sopii hienosti myös rosé- ja kuohuviineihin, kuten Espera todistaa.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 2600 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Joulukuu 2019
  • Julkaisu: Helmikuu 2020
  • Alkoholi: 12%
  • Hapot: 5.88 g/l
  • Sokeri: 0.6 g/l
  • Alkon tuotenumero: 918952

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Varasto loppu

Espera Wines

Espera tarkoittaa odotusta. Nimi kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Esperan viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins.