Espera Palheto

Onko se punkku, onko se rosé? Ei, vaan palheto! Tummista ja vaaleista rypäleistä valmistettu keskiaikainen alkuperäisviini, joka sopii täydellisesti moderniin makuun. Tuotanto 1300 numeroitua pulloa.

17,00  (13.71 alv 0%)

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211012 Osastot: , , Avainsana tuotteelle , , Rypälelajike: , , , ,

Maku ja tuoksu

Rubiininpunainen, läpikuultava viini tuoksuu kirsikoilta, päärynältä, kukkakedolta ja mausteilta. Makumaailma on lähempänä kevyitä ja raikkaita punaviinejä, tuoden esiin kirsikan lisäksi kypsää vadelmaa ja mansikkaa. Jälkimaku on pitkä, kevyt ja mineraalinen.

Näin se tehtiin

Punaiset rypäleet kerätään aikaisin, jo syyskuun alussa. Valkoiset rypäleet aloittavat käymisen kuorineen, ja parin päivän päästä puristetut punaiset rypäleet lisätään niiden joukkoon. Kuuden kuukauden kypsytys vanhoissa tammitynnyreissä ja terästankeissa.

Ruokasuositukset

Viiniä voi käyttää keveiden punaviinien, esim. tuoreen pinot noirin tapaan. Toimii upeasti myös laadukkaan pizzan seurana. Omaperäisessä tyylissä riittää nautittavaa ja ihmeteltävää ihan sellaisenaankin, vaikkapa laseittain tarjoiltuna.

Rypäleet

Viinin rypälelajikkeet ovat aikaisin kerätty punainen touriga nacional, sekä valkoiset arinto, bical, fernão pires ja vital. Kaikki nämä ovat paikallisia alkuperäislajikkeita.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 1300 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Maaliskuu 2020
  • Julkaisu: Heinäkuu 2020
  • Alkoholi: 11.5%
  • Hapot: 5.72 g/l
  • Sokeri: 0.6 g/l
  • Alkon tuotenumero: 933946

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Espera Wines

Espera tarkoittaa odotusta. Nimi kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Esperan viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins.