XXVI Talhas Mestre Daniel Tinto

Mestaripuuseppä Danielin (1923-1985) oppien mukaan tehty amforaviini Alentejosta, Vila Alvan kylästä. Viini on kypsynyt kuorineen talha-ruukussa puolen vuoden ajan.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211027 Osasto: Avainsana tuotteelle , Rypälelajike: , ,

Maku ja tuoksu

Moniulotteinen tuoksu on kypsän marjainen, hieman yrttinen ja kevyesti savuinen. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja. Tanniinit ovat myös pehmeät ja hienosti integroituneet, jälkimaku on miellyttävä ja melko pitkä.

Ruokasuositukset

Viini sopii hienosti vaalealle lihalle, riistalle, juureksille ja pitkään haudutetuille pataruoille. Myös yrttiset maut tukevat viinin makumaailmaa.

Tarjoilu

Tarjoilulämpötila n. 16-18 astetta. Dekantointi avaa viinin makumaailmaa.

Valmistus

Käsin kerätyt rypäleet murskataan kevyesti. Rypäleet käyvät talha-ruukussa kuorineen 5-6 kuukauden ajan. Käyminen tapahtuu ympäristön hiivoilla ja ilman lämpötilakontrollia. Viini suodatetaan vain ruukun pohjalle painuneen kuorimassan läpi.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 2000 pulloa
  • Alkoholi: 13%
  • Hapot: 5.3 g/l
  • Sokeri: 0.3 g/l
  • Alkon tuotenumero: 935925

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

XXVI Talhas

XXVI Talhas tekee viiniä perinteisissä talha-ruukuissa Vila Alvan kylässä Alentejossa. Tila on perustettu vuonna 2010 puuseppä- ja viinintekijämestari Danielin vanhaan taloon. Kuten nimi kertoo, käytössä on 26 vanhaa talha-ruukkua, kooltaan 300-1300 litraa.