Quinta Varzea da Pedra Tinto Reserva

Voimakas ja kiehtova punaviini nautiskeluun ja illalliselle. Rajattu saatavuus, tuotanto vain 2819 numeroitua pulloa.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211007 Osasto: Rypälelajike: ,

Maku ja tuoksu

Kiehtovassa tuoksussa on runsaasti punaisia ja tummia marjoja, mausteita, lakritsia ja savua. Intensiivinen ja moniulotteinen maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaku on erittäin pitkä ja tyylikäs.

Näin se tehtiin

Rypäleet on kerätty käsin ja poljettu jaloin. Viini on käynyt kuorineen laakeissa ja avoimissa, perinteisissä käymisastioissa (lagar). Viiniä on kypsytetty 24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Ruokasuositukset

Viini sopii hienosti grillattujen ja rasvaisten lihojen seuraksi. Juustolautasella kannattaa kokeilla vaikkapa manchegoa ja sinihomejuustoa. Toimii myös meditaatioviininä, ihan ilman ruokaakin.

Säilyvyys

Viini on laskettu maailmalle helmikuussa 2020, valmiina juotavaksi. Viinin voi odottaa kehittyvän pullossa suotuisasti vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Rypäleet

Touriga nacional on yksi Portugalin arvostetuimmista lajikkeista. Rypäleestä on perinteisesti tehty portviinejä, mutta nykyisin se on erittäin suosittu myös voimakkaiden, tummien ja tanniinisten punaviinien rypäleenä. Syrah on taas tunnettu sekä Rhonén alueen arvokkaista, tyylikkäistä ja aikaa kestävistä viineistä, sekä uuden maailman tuhdeista ja mausteisista grilliviineistä. Tinto Reservassa tuntuvat yhdistyvän syrahin molemmat puolet.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2016
  • Tuotanto: 2819 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Elokuu 2019
  • Alkoholi: 14%
  • Hapot: 5.72 g/l
  • Sokeri: 0.6 g/l
  • Alkon tuotenumero: 959894

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Varasto loppu

Quinta Varzea da Pedra

Varzea da Pedran tila sijaitsee Bombarralin kylässä, Obidosin viinialueella, Atlantin rannikolla, n. 60 kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tomás Emídion perhe on viljellyt tilalla viiniä neljän sukupolven ajan, jo vuodesta 1910. Viininteossa on ollut apuna myös läheisen Esperan tilan viinintekijä Rodrigo Martins.