Josep Foraster Trepat

Kevyt ja luonteikas punaviini harvinaisesta trepat-rypäleestä. Ruokapöydän suvereeni moniottelija!

22,00  (17.74 alv 0%)

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211002 Osasto: Avainsana tuotteelle , Rypälelajike:

Maku ja tuoksu

Josep Forasterin Trepatissa tuoksuu metsän marjat, kirsikka, karpalo ja valkopippuri, taustalla myös kevyt pähkinäisyys ja mineraalisuus. Kevyt, mutta luonteikkaan marjaisa maku jatkaa tuoksun maailmaa, mukaan tulee myös hieman trepatille ominaista veriappelsiinin aromia. Raikas hapokkuus kantaa viinin melko pitkään jälkimakuun ja kutsuu seuraavaan kulaukseen. Ja seuraavaan pulloon.

Näin se tehtiin

Rypäleet on poimittu ja valikoitu käsin. Parhaista rypäleistä saatua mehua on maseroitu kuorien kanssa ensin kylmässä noin viikon ajan, jonka jälkeen viini on käynyt kuoriensa kanssa luontaisilla hiivoillaan. Viinistä 70% on kypsynyt suurissa tammitynnyreissä, loput munanmuotoisissa betonitankeissa (concrete egg). Kypsytys on kestänyt seitsemän kuukautta.

Ruokasuositukset

Josep Foraster Trepat on erittäin monikäyttöinen ruokaviini. Se sopii täydellisesti keveiden liha- ja kasvisruokien, pastojen ja monien juustojen kanssa, mutta toimii hienosti myös hieman rasvaisemman kalan seurana. Tapaspöydässä viini on kotonaan. Tarjoile hieman viilennettynä 14-16 asteisena.

Mikä ihmeen trepat?

Trepat on Conca de Barberàn oma rypäle, sekä koko alueen ja Forasterin tilan sielu. Lajiketta on perinteisesti käytetty cavan ja kevyiden roséviinien valmistukseen, mutta 2000-luvulla se on noussut uuteen kunniaan keveiden ja persoonallisten punaviinien rypäleenä. Trepatissa siis pitkät paikalliset perinteet yhdistyvät saumattomasti tämän hetken viinitrendeihin: kepeät punkut, harvinaiset lajikkeet ja pientuottajien viinit keräävät suosiota viinilistoilla ympäri maailman.

Viini on valmistettu tilan omista trepat-rypäleistä, Mas de la Sabateran palstalta. Köynnökset ovat 40-vuotiaita, parhaassa iässään. Satoa on rajoitettu tiukasti, jotta herkän trepat-rypäleen ja maaperän ominaisuudet tulevat parhaalla tavalla esille. Palstaa on viljelty ilman keinotekoisia torjunta-aineita vuodesta 2011, luomusertifiointi on tulossa lähiaikoina.

Arviot ja palkinnot

  • Guia Peñin: 91 points (vintage 2019)
 

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 16000 pulloa
  • Pullotus: Toukokuu 2020
  • Alkoholi: 13%
  • Hapot: 5.5 g/l
  • Sokeri: 0.2 g/l
  • Alkon tuotenumero: 941616

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Josep Foraster

Forasterin viinitila keskittyy perinteisiin, paikallisiin rypälelajikkeisiin, kuten trepat ja macabeo. Tilan filosofian ytimessä ovat luonnonmukaisuus ja laatu. Viinitarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja luomusertifioituja, lukuun ottamatta paria uutta palstaa, joissa sertifionti on vielä kesken. Tilalla valmistetaan viiniä vain tilan omista rypäleistä.