Josep Foraster LaMoto

Erittäin monipuolinen viini ruokapöytään ja rentoon nautiskeluun. Viinistä 60% on kepeää trepat-rypälettä, 30% pehmeää garnachaa ja 10% voimakasta syrahia.

16,00  (12.9 alv 0%)

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211001 Osasto: Avainsana tuotteelle , Rypälelajike: , ,

Maku ja tuoksu

Suoraviivainen ja nuorekas tuoksu nostaa jo hymyn huulille. Siitä löytyy runsaasti punaista ja tummaa marjaa, kuten kirsikkaa, luumua, mustikkaa ja hieman mustaherukkaakin. Taustalla on hieman maanläheistä särmää ja häivähdys kevyttä savuisuutta. Maku on myös melko suoraviivainen ja hedelmäinen, mutta myös sopivasti särmikäs. Kevyet tanniinit ja kohdalleen osuva hapokkuus saavat janoamaan seuraavaa suupalaa, ja seuraavaa lasillista.

Näin se tehtiin

Viini käy luonnollisilla hiivoillaan, jonka jälkeen sitä kypsytetään kolmen kuukauden ajan vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Ruokasuositukset

Viini on kuin tehty paremmalle pizzalle. Kypsä marjaisuus, kevyet tanniinit ja juuri sopiva hapokkuus leikkaavat hienosti pizzan voimakkaan makumaailman. Myös muut maukkaat ja suolaiset ruoat toimivat upeasti, vaikkapa leikkeleet, tapakset tai grillatut lihat ja kasvikset. Tarjoile viini hieman viilennettynä, n. 12-14 -asteisena.

Rypäleet

Viinistä 60% on Conca de Barberàn omaa trepat-rypälettä, 30% garnacha peludaa ja 10% syrahia. Trepat tuo viiniin keveyden ja hapokkuuden, garnacha peluda tukevamman rungon ja syrah sopivasti syvyyttä.

Rypäleet kerätään kolmelta palstalta Montblancin kylän läheltä, Prades-vuorten rinteiltä. Köynnökset ovat 10-25 vuotiaita ja luonnonmukaisesti viljeltyjä.

Arviot ja palkinnot

  • Guia Peñin: 90 points (vintage 2019)

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 3000 pulloa
  • Alkoholi: 13%
  • Hapot: 5.7 g/l
  • Sokeri: 0.5 g/l

Josep Foraster

Forasterin viinitila keskittyy perinteisiin, paikallisiin rypälelajikkeisiin, kuten trepat ja macabeo. Tilan filosofian ytimessä ovat luonnonmukaisuus ja laatu. Viinitarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja luomusertifioituja, lukuun ottamatta paria uutta palstaa, joissa sertifionti on vielä kesken. Tilalla valmistetaan viiniä vain tilan omista rypäleistä.