Espera Castelão

Espera Castelão on upeasti kehittynyt ja kiehtova punaviini pieneltä Esperan viinitilalta. Tuotanto 3000 pulloa.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211008 Osasto: Rypälelajike:

Maku ja tuoksu

Viinissä on hurmaava ja raikas tuoksu. Siinä on kirsikkaa, luumua ja metsän marjoja, sekä tammen tuomaa mausteisuutta. Maku on tuoksun tavoin myös kepeän hedelmäinen, mutta kiinnostavan moniulotteinen.

Näin se tehtiin

Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin. Viini käy kuorineen ympäristön luonnollisilla hiivoilla kolmen viikon ajan. Viiniä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 18 kuukauden ajan.

Ruokasuositukset

Monikäyttöinen viini toimii hienosti esimerkiksi grillatulle lihalle, tuhdimmille kasvisruoille ja voimakkaille juustoille. Erinomaisen nautittavaa sellaisenaankin.

Säilyvyys

Espera julkaisee viinit aina silloin, kun ne ovat parhaimmillaan juotavaksi. Viini on kehittynyt hienosti pullossaan, ja suosiollisia vuosia on odotettavissa vielä reilusti lisää.

Rypäleet

Castelão on Portugalin yleisin punainen rypäle. Se sopeutuu hienosti maan vaihteleviin oloihin tuottaen eri tyylisiä viinejä kasvupaikasta riippuen. Alcobaçassa Atlantin viilentävät tuulet ja kalkkinen maaperä tuottavat kevyen punaisia, raikkaan hapokkaita ja melko tanniinisia viinejä, hieman nebbiolon tyyliin. Espera Castelãossa rypäleistä on otettu pitkällä kuorikontaktilla irti paljon väriä, makua ja tanniineja. Lopputuloksena on tyylikäs ja aikaa kestävä viini.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2015
  • Tuotanto: 3000 pulloa
  • Pullotus: Syyskuu 2018
  • Julkaisu: Toukokuu 2019
  • Alkoholi: 13.5%
  • Hapot: 6.65 g/l
  • Sokeri: 0.8 g/l
  • Alkon tuotenumero: 925764

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Espera Wines

Espera tarkoittaa odotusta. Nimi kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Esperan viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins.