Espera Nat’Cool

Nat’Cool on legendaarisen Dirk Niepoortin luoma konsepti. Useat tuottajat tuottavat nimen alla kepeitä, kulauteltavia ja aina laadukkaita viinejä. Nat’Cool-viinit myydään litran pulloissa, jotta kaverillekin riittää. Viiniä on valmistettu vain 1450 numeroitua pulloa.

Tuottaja: Alue: , Tuotetunnus (SKU): 211009 Osasto: Avainsana tuotteelle Rypälelajike:

Maku ja tuoksu

Tuokaa toinenkin pullo! Raikkaan suoraviivaisessa punkussa tuoksuu ja maistuu kirsikka, granaattiomena, metsän marjat, ruusun terälehdet ja kevyt mausteisuus. Tasapainottava hapokkuus ja kepeät tanniinit tekevät viinistä täydellisen suunmukaisen. Miellyttävä jälkimaku ohjaa kohti seuraavaa huikkaa.

Näin se tehtiin

Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin. Lyhyt, vain kahden päivän kuorikontakti, jotta keveys ja raikkaus säilyy. Viiniä on kypsytetty terästankeissa n. 9 kuukauden ajan.

Ruokasuositukset

Suoraviivainen viini toimii hienosti artesaanipizzan, kasvisruokien ja monien pastojen seurana. Eikä se edes ruokaa välttämättä tarvitse, menee mukavasti sellaisenaankin. Tarjoile hieman viilennettynä, n. 12-14 asteisena.

Castelão

Castelão on Portugalin yleisin punainen rypäle. Se sopeutuu hienosti maan vaihteleviin oloihin tuottaen eri tyylisiä viinejä kasvupaikasta riippuen. Alcobaçassa Atlantin viilentävät tuulet ja kalkkinen maaperä tuottavat kevyen punaisia, raikkaan hapokkaita ja melko tanniinisia viinejä, hieman nebbiolon tyyliin. Nat’Coolin lyhyt kuorikontakti ja terästankkikypsytys tuottivat kuitenkin kepeän, hedelmäisen ja vähätanniinisen viinin.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 1450 numeroitua pulloa
  • Pullotus: Heinäkuu 2020
  • Julkaisu: Marraskuu 2020
  • Alkoholi: 12.5%
  • Hapot: 5.6 g/l
  • Sokeri: 0.6 g/l
  • Alkon tuotenumero: 943678

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

Varasto loppu

Espera Wines

Espera tarkoittaa odotusta. Nimi kertoo kiireettömyydestä, paineettomuudesta ja kärsivällisyydestä. Esperan viinitarhoilla luonto saa tehdä rauhassa työnsä. Pieni viiden hehtaarin perhetila sijaitsee Alcobaçassa, n. sata kilometriä Lissabonista pohjoiseen. Tilaa pitävät aviopari Ana Sofia Leal ja Rodrigo Martins.