XXVI Talhas Mestre Daniel Branco

Mestaripuuseppä Danielin (1923-1985) oppien mukaan tehty amforaviini Alentejosta, Vila Alvan kylästä. Viini on kypsynyt kuorineen talha-ruukussa puolen vuoden ajan.

Tuottaja: Alue: Tuotetunnus (SKU): 211026 Osastot: , Avainsana tuotteelle , Rypälelajike: , ,

Maku ja tuoksu

Runsaassa tuoksussa on kuivattuja hedelmiä, kypsää ananasta, pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta. Maku toistaa tyylikkäästi tuoksun maailmaa. Viini on kuiva ja sopivan hapokas. Pitkän kuorikontaktin tuomat tanniinit tuntuvat selvästi.

Ruokasuositukset

Viini on kiinnostava ja herkullinen sellaisenaankin. Ruokapöytään sopii vaalea liha, rasvainen kala, pataruoat, juurekset, maa-artisokka, sienet ja voimakkaatkin juustot.

Tarjoilu

Tarjoilulämpötila n. 10-12 astetta. 

Valmistus

Käsin kerätyt rypäleet murskataan kevyesti. Rypäleet käyvät talha-ruukussa kuorineen 5-6 kuukauden ajan. Käyminen tapahtuu ympäristön hiivoilla ja ilman lämpötilakontrollia. Viini suodatetaan vain ruukun pohjalle painuneen kuorimassan läpi.

Detaljit

  • Vuosikerta: 2019
  • Tuotanto: 2200 pulloa
  • Alkoholi: 13%
  • Hapot: 5.3 g/l
  • Sokeri: 0.3 g/l
  • Alkon tuotenumero: 910573

Alko

Tuote on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja tilausvalikoimasta. Voit tilata tuotteen noudettavaksi lähimmästä Alkostasi tai muusta Alkon noutopisteestä.

Siirry tästä Alkon verkkokauppaan

XXVI Talhas

XXVI Talhas tekee viiniä perinteisissä talha-ruukuissa Vila Alvan kylässä Alentejossa. Tila on perustettu vuonna 2010 puuseppä- ja viinintekijämestari Danielin vanhaan taloon. Kuten nimi kertoo, käytössä on 26 vanhaa talha-ruukkua, kooltaan 300-1300 litraa.